czwartek, 19 czerwca 2014

Kiełbasa nadziewana w szynce parmeńskiej/bekonie



Składniki:
  • 4 nieduże kiełbasy dobrej jakości
  • 1 średnia cebula pokjrojona w drobną kostkę
  • garść startego, żółtego sera
  • szynka parmeńska lub bekon (2 plastry na kiełbaskę)
  • pieprz kajeński lub chilli w proszku
  • słodka papryka
  • opcjonalnie- oregano suszone, suszona bazylia, zioła prowansalskie

Przygotowanie: 
  • Kiełbasy przekrawamy wzdłuż, ale nie całkowicie. Na spodzie muszą być spojone
  • Posypujemy naciętą część przyprawami
  • Nakładamy troche sera, ugniatamy
  • Nakładamy cebulę i ugniatamy
  • Na desce układamy obok siebie 2 plastry szynki.bekonu
  • Kładziemy kiełbasę na szynce i szczelnie owijamy
  • Grillujemy, aż ładnie się zarumienią
Ponieważ kiełbasy mają dość wyrażny słony smak szynki parmeńskiej/bekonu, najlepiej podawać je ze świeżym pieczywem i sałatką. 
Danie można przyrządzić w piekarniku.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz